Pasta alla norma – paste cu vinete

Pasta alla norma - paste cu vinete

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g vinete
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • jumătate de linguriță de sare
  • jumătate de linguriță de piper
pentru sos:
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi pisați
  • jumătate de ceapă mică (tăiată mărunt)
  • 65 ml de vin alb sec
  • 700 g de passată de roșii
  • 65 ml de apă
  • 1 linguriță de ierburi aromatice italienești
  • jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute (opțional)
  • jumătate de linguriță de sare
  • jumătate de linguriță de piper
  • 300 g de paste (spaghete, macaroni, rigatoni, penne, ziti, fettucini, bucatini)
pentru ornat:
  • frunze de busuioc
  • parmezan ras

Mod De Preparare

Pasta alla norma este un fel de mâncare italienesc cu origini în Sicilia. Se prepară rapid și poate fi consumat și de vegetarieni.

Cum se prepară pasta alla norma – paste cu vinete

Cum coacem vinetele pentru pasta alla norma

1. Se preîncălzește cuptorul la 240 de grade Celsius.

2. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

3. Vinetele se taie cuburi și se ung cu ulei și se asezonează cu sare și piper.

4. Vinetele se întind în tavă și se coc timp de 20 de minute.

5. Se întorc și apoi se mai lasă 5 minute.

6. Se lasă la răcit în tavă.

Cum se prepară sosul pentru pastele cu vinete

1. Uleiul se încălzește într-o tigaie încăpătoare. Se adaugă usturoiul și se gătește circa 20 de secunde. Se adaugă și ceapa și se gătește până devine translucidă (2-3 minute). Se crește temperatura la mediu-mare și se adaugă vinul. Se continuă gătirea până ce alcoolul s-a evaporat.

2. Se adaugă passata de roșii.

3. Separat se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

4. Se adaugă condimentele: ierburile aromatice, fulgii de ardei, sarea și piperul. Se amestecă și se fierbe la foc mic timp de 5 minute.

5. Se adaugă vinetele și se amestecă ușor. Se oprește focul.

  1. Se garnisește cu busuioc și parmezan.
Evaluează