Pasta Frola cu gem de gutuie

Pasta Frola cu gem de gutuie

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

ALUAT
  • Pentru aluat
  • 100 g zahăr
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri lapte
  • esență de vanilie
  • 5 g praf de copt
  • 240 g făină
  • un praf de sare
Umplutură
  • 500 g gem de gutuie

Mod De Preparare

Pasta Frola sau Pasta Frolla este o tartă ce se servește în Italia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Egipt și Grecia. De obicei, este umplută cu gem (gutuie, căpșuni), dar există și Pasta Frola cu ciocolată, dulce de batata, dulce de leche.

Numele de Pasta Frola (aluat care se rupe ușor) i-a fost dat de italieni. Imigranții italieni au adus rețeta în Argentina și Uruguay.

Cum se prepară Pasta Frola cu gem de gutuie

1. Untul moale se amestecă cu zahărul, oul întreg, gălbenușul, laptele și esența de vanilie.

2. Se adaugă făina, se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se formează o bilă de aluat.

3. Aluatul pentru tartă se lasă la odihnit timp de 30 de minute.

4. Aluatul pentru Past Frola se îmaprte în 2 părți (75% pentru aluatul tartei și 25% pentru decor).

5. Tava de tartă se unge cu unt și se pudrează cu făină sau se tapetează cu o foaie de copt.

6. Se întinde aluatul pentru tartă și se potrivește în tavă.

7. Se amestecă bine gemul de gutuie. Dacă este prea dens, se poate adăuga o lingură de apă.

8. Se adaugă gemul de gutuie peste aluatul de tartă și se întinde uniform.

9. Aluatul pentru decor se întinde cu ajutorul unui sucitor. Se taie în fâșii de 1 cm lățime.

10. Fâșiile de aluat se așază peste tartă și formează un grilaj. Opțional se poate unge aluatul cu ou bătut.

11. Pasta Frola cu gem de gutuie se coace până ce aluatul devine auriu (circa 30 minute).

Evaluează