Paste: Carbonara la cuptor

De Ileana,

Ingrediente

  • 500 g paste
  • sare
  • nucsoara
  • 1 lingura unt
  • 1 bucata ceapă
  • 200 g mazăre
  • 250 g roşii
  • 4 bucata ouă
  • 200 g smântână
  • 100 g bacon
  • fire de arpagic pentru decor
  • unt pentru uns
  • parmezan ras pentru decor

Mod De Preparare

► Spaghetele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet, se scot şi se lasă deoparte să se scurgă.
► Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt, se adaugă baconul, care se lasă puţin să se rumenească, apoi se adaugă spaghetele scurse de apă şi răcite, sare, piper şi nucşoară. Se scoate compoziţia într-un castron.
► Se păstrează câteva felii de roşii şi puţină mazăre. Roşiile se spală şi se taie feliuţe. Se amestecă cu mazărea fiartă bine şi cu compoziţia de spaghete. Se încorporează smântâna, apoi ouăle bătute în prealabil.
► Compoziţia se pune într-o tavă rotundă, unsă cu unt. Se pun deasupra feliile de roşii şi mazărea păstrate şi se dă la cuptor, cca 40-50 de minute.

Se serveşte decorat cu fire de arpagic. Se poate presăra parmezan ras. Frunzele de arpagic se găsesc în supermarketuri sub numele de „chivas” sau ciboulette (în franceză). Pentru o tăiere mai uşoară, foloseşte foarfeca.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.