1. Se pun într-o oală de 2 l apă, sare, ulei de măsline şi se lasă să clocotească. Se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă în apă rece.
2. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina, se amestecă bine să nu facă cocoloaşe şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă sarea, piperul, zahărul şi nucşoara şi se opreşte focul.
3. Se taie feliile de bacon cubuleţe şi se călesc în sucul propriu. După ce s–au rumenit, se scot, se scurg de grăsime şi se pun într-un bol. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică. Fasolea fideluţă se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare. După aceea, se scoate şi se scurge.
4. Se pun pastele într-un bol şi se amestecă cu sosul bechamel, baconul, caşcavalul şi fasolea fideluţă. Se condimentează cu sare şi piper şi se servesc cu busuioc.