Paste cu bacon şi fasole

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400-500 g paste
  • sare
  • 1-2 lingurite ulei de măsline
Pentru sosul alb
  • 75 g unt cu sare
  • 2 lingurite făină
  • 1 lingurita nucşoară
  • 1 lingura zahăr
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 praf piper alb
  • 200 g fasole verde fideluţă
  • 150 g bacon afumat
  • 100 g caşcaval afumat
  • 2-3 frunze busuioc verde

Mod De Preparare

1. Se pun într-o oală de 2 l apă, sare, ulei de măsline şi se lasă să clocotească. Se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă în apă rece.
2. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina, se amestecă bine să nu facă cocoloaşe şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă sarea, piperul, zahărul şi nucşoara şi se opreşte focul.
3. Se taie feliile de bacon cubuleţe şi se călesc în sucul propriu. După ce s–au rumenit, se scot, se scurg de grăsime şi se pun într-un bol. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică. Fasolea fideluţă se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare. După aceea, se scoate şi se scurge.
4. Se pun pastele într-un bol şi se amestecă cu sosul bechamel, baconul, caşcavalul şi fasolea fideluţă. Se condimentează cu sare şi piper şi se servesc cu busuioc.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.