Paste cu brânză şi alune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g paste făinoase
  • 90 ml lapte
  • 150 g brânză topită
  • 1-2 lingurite tarhon uscat
  • 1 legatura ceapă verde
  • 25 g unt
  • 3-4 linguri alune de pădure
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb în apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa verde se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte în unt. Alunele se toacă mărunt.

2. Se fierbe laptele cu brânza topită şi se amestecă până ce se topeşte toată brânza. Se ia de pe foc, se adaugă ceapa şi se condimentează după gust cu sare, piper şi tarhon.

3. Pastele se amestecă cu sosul de brânză şi alunele tocate. Se condimentează, dacă mai este cazul, şi se pot servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă