1. Se fierb pastele în apă cu un praf de sare, atât timp cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Merele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se păstrează jumătate de măr pentru ornat.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc merele tăiate cubuleţe. Se separă jumătate din cantitate şi se lasă să se răcească, iar la restul se adaugă pastele fierte şi se amestecă uşor.
3. Brânza topită se pasează şi se freacă cu smântâna. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o cremă omogenă. Când se răceşte se adaugă merele tăiate cubuleţe, jumătatea care s-a lăsat deoparte şi s-a răcit. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi usturoi pisat.
4. Se servesc pastele cu acest sos şi se ornează cu felii subţiri de mere.