Paste cu brânză şi mere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 300 g brânză topită
  • 150 g smântână
  • 3-4 mere mari
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • 1-2 căţei de usturoi

Mod De Preparare

1. Se fierb pastele în apă cu un praf de sare, atât timp cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Merele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se păstrează jumătate de măr pentru ornat.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc merele tăiate cubuleţe. Se separă jumătate din cantitate şi se lasă să se răcească, iar la restul se adaugă pastele fierte şi se amestecă uşor.

3. Brânza topită se pasează şi se freacă cu smântâna. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o cremă omogenă. Când se răceşte se adaugă merele tăiate cubuleţe, jumătatea care s-a lăsat deoparte şi s-a răcit. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi usturoi pisat.

4. Se servesc pastele cu acest sos şi se ornează cu felii subţiri de mere.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma