Paste cu carne de mânzat şi sos picant

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne de mânzat
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 ardei graşi
  • 100 ml suc de roşii
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 1/2 lingurita amidon alimentar
  • 250 g paste
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 1 boia de ardei
  • busuioc
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune într-o tigaie încinsă cu ulei şi se căleşte. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, apoi se stinge cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 25-30 minute. Se condimentează cu sare, piper, ardei iute fin tocat, boia de ardei şi busuioc. Se adaugă amidonul dizolvat în 2-3 linguri de apă, sucul de roşii şi ardeiul gras tocat cubuleţe şi se mai lasă la foc mic 10-15 minute. Se potriveşte la gust cu zeamă de lămâie.

2. Între timp, se fierb pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se pun apoi într-un castron şi se stropesc cu câteva picături de ulei. Se amestecă uşor şi se acoperă să se păstreze calde.

3. Se servesc pastele cu sosul picant şi carnea de mânzat şi se ornează cu verdeaţă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă