Paste cu carne

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g carne de porc (muşchi sau pulpă)
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 300 g paste
  • 3 linguri ulei
  • 2 ouă
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se usucă şi se taie cubuleţe. Se presară ghimbir şi piper. Se dă la rece 15 minute, apoi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi morcovul tăiat rondele. Se stinge cu apă fierbinte, se potriveşte la gust cu sare şi se lasă să fiarbă înăbuşit 25-30 minute.

2. Pastele se fierb în apă cu sare şi o lingură de ulei. Se trec printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs, apoi se pun într-un vas termoizolant şi se păstrează calde. Ouăle se fierb 10 minute. Se separă gălbenuşurile şi se dau pe răzătoarea mică.

3. La pastele fierte se adaugă carnea cu tot sosul din tigaie, gălbenuşul de ou şi pătrunjelul verde tocat. Se servesc imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.