Paste cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g paste
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 300 g ciuperci
  • 50-60 g unt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Se trec printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs. Se stropesc cu ulei de măsline şi se păstrează calde într-un vas acoperit.

2. Pentru sos, ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scurg, se taie felii şi se călesc în unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ardeiul gras şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute, iar dacă scade sosul din tigaie se adaugă câte puţină apă.

3. Sosul se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă smântâna şi se serveşte cu pastele pregătite.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.