Paste cu conopidă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 300 g conopidă
  • 200 g piept de pui
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 100 g cașcaval
  • cimbru uscat și verde
  • 1-2 frunze salvie
  • ardei capia uscat și măcinat
  • busuioc uscat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pesmet alb

Mod De Preparare

1. Se pun 2 l de apă într-o oală, sare, ulei şi se dă în clocot, apoi se adaugă pastele. După aceea, se scot şi se trec prin jet de apă rece.
2. Pieptul de pui se spală şi se pune la fiert, apoi se scoate în sită.
3. Separat, se curăţă şi se spală conopida, apoi se fierbe în apă cu sare. Se scoate şi se desface bucheţele. Se presară cu pesmet şi se acoperă cu o folie de aluminiu.
4. Pieptul de pui se taie feliuţe potrivite, se unge cu ulei de măsline şi se trece prin amestecul de condimente, apoi se lasă 2-3 minute pe grătar, cât să se rumenească.
5. Pastele se încălzesc în puţin ulei de măsline, se adaugă conopida fiartă, se condimentează cu sare şi piper şi se servesc cu pieptul de pui rumenit. Se ornează cu caşcaval ras şi frunze de salvie proaspete.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă