Paste cu cremă de brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 75 g unt
  • 2 morcovi
  • 100 g cremă de brânză
  • 1 legatura mărar
  • 50 g brânză de burduf
  • sare
  • 3-4 frunze busuioc
  • cimbru uscat

Mod De Preparare

1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot într-o sită, se dau prin 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs.
2. Separat, se curăţă morcovii, se taie şi se călesc în unt. Se stropesc cu puţină apă şi se fierb înăbuşit. Se condimentează cu sare, cimbru uscat şi busuioc verde.
3. Într-un bol, se pune crema de brânză, mărarul tocat mărunt şi brânza de burduf. Se amestecă şi se lasă câteva minute la rece.
4. Pastele se scot din sită, se lasă să se scurgă de apă şi se amestecă cu soteul de morcovi şi crema de brânză. Dacă mai este nevoie de sare, se condimentează, după gust, şi se servesc ornate cu frunze de busuioc.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă