Învaţă să prepari nişte paste fără ou cu legume absolut delicioase, pe care familia ta le va iubi din prima clipă.
1. Pastele se pun să fiarbă în apa clocotită cu sarea şi uleiul de măsline. După ce au fiert, se scot şi se lasă în apă rece să se limpezească. Se scot din apă şi se acoperă cu o folie de plastic.
2. Se curăţă sparanghelul, se spală, se leagă în mănunchi, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se scurgă.
3. Se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în margarina topită sau ulei şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă sparanghelul tăiat bucăţele şi, la sfârşit, se pun roşiile tăiate. Se lasă să se înăbuşe.
4. Se pun pastele într-un bol şi se amestecă cu legumele călite. Se servesc ornate cu caşcaval ras şi cu frunzuliţe de busuioc.