1. Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Peştele se spală, se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper. Se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Când se răceşte se taie fâşii.
2. Separat se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă spanacul tăiat mărunt, se căleşte câteva minute, apoi se adaugă sucul de roşii şi se condimentează cu sare şi piper.
3. Se unge un vas termorezistent cu ulei. Se presară pesmet şi se pune un rând de paste Gata. Se formează apoi straturi cu peşte, spanac şi restul de paste. Se toarnă ouăle bătute cu smântâna, caşcavalul ras, supa de legume, sare, piper şi mărar tocat mărunt. Deasupra se pune peştele afumat tăiat cubuleţe şi parmezanul ras. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute.