Paste cu peşte şi spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 350 g paste
  • 3-4 linguri ulei
  • 400 g peşte file
  • 300 g spanac opărit şi scurs
  • 1 ceapă mică
  • 150 ml suc de roşii
  • 400 ml smântână
  • 2 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/2 lingurita supă concentată de legume
  • 50 g peşte afumat
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper
  • mărar

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Peştele se spală, se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper. Se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Când se răceşte se taie fâşii.

2. Separat se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă spanacul tăiat mărunt, se căleşte câteva minute, apoi se adaugă sucul de roşii şi se condimentează cu sare şi piper.

3. Se unge un vas termorezistent cu ulei. Se presară pesmet şi se pune un rând de paste Gata. Se formează apoi straturi cu peşte, spanac şi restul de paste. Se toarnă ouăle bătute cu smântâna, caşcavalul ras, supa de legume, sare, piper şi mărar tocat mărunt. Deasupra se pune peştele afumat tăiat cubuleţe şi parmezanul ras. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.