Paste cu peşte

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g peşte file
  • 350 g paste făinoase
  • 1 lămâie
  • 1 lingura făină
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1-2 lingurite mărar uscat
  • 2-3 castraveciori muraţi
  • 1 lingura ulei măsline
  • sare
  • piper
  • 150 g smântână

Mod De Preparare

1. Peştele se spală, se usucă, se taie cubuleţe de 3-4 cm, se dă cu un praf de sare şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se lasă la rece 10 minute. Smântâna se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar. Castraveciorii se taie felii.

2. Pastele se fierb în apă cu sare, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se păstrează calde într-un castron termoizolant şi se stropesc cu ulei de măsline.

3. Peştele se dă prin făină şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se trece prin smântână şi se serveşte cu paste şi castraveciori muraţi.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.