1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot în sită, se trec sub jet de apă rece, iar apoi se pun într-un bol şi se acoperă cu o folie de plastic.
2. Se curăţă şi se spală pieptul de pui, apoi se taie cubuleţe care se călesc în uleiul încins. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc tocat mărunt.
3. Se adaugă ciupercile, spălate şi tăiate, şi rondelele de praz. Se călesc şi, după ce s-au rumenit, se adaugă pasta de ardei capia şi roşiile tăiate cubuleţe. Se lasă să scadă şi se garnisesc cu pătrunjel verde tocat.
4. Pastele se pun într-un bol şi se amestecă cu sosul şi bucăţelele de pui. Se rade caşcavalul şi se presară pe deasupra. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc şi se serveşte cu vin roşu demisec.