Paste cu sos și parmezan

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g pastă de măsline
  • 4 căței usturoi
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 praf piper alb măcinat
  • 1 linguri busuioc măcinat și usca
  • 1 lingurita cimbru măcinat și uscat
  • 300 g pulpă de roșii
  • 300 g pulpă de vită tocată
  • 50 g unt
  • 400 g paste
  • 100 g parmezan
  • 3-4 frunze pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Se pun să fiarbă pastele în apa clocotită, cu sare şi puţin ulei de măsline. Se lasă să fiarbă 30 de minute şi, după ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jet de apă rece.
2. Separat, se taie carnea cubuleţe şi se toacă mărunt. Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte pentru început usturoiul măcinat.
3. Se adaugă carnea de vită şi un strop de apă caldă. Se călesc 40 de minute şi, după ce a fiert carnea, se adaugă piureul de roşii şi se condimentează cu cimbru, busuioc şi rozmarin. Se mai lasă pe foc mic câteva minute iar, la sfârşit, se adaugă pasta de măsline, sarea şi piperul, după gust.
4. Pastele fierte se călesc în untul topit şi se amestecă cu sosul de carne. Se presară parmezan şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.