Paste cu sos aromat

De Ileana,

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 1 legatura ceapă verde sau arpagic
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 3 linguri oţet
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura muştar
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu puţin ulei şi verdeaţa fin tocată. Se amestecă cu muştarul, ceapa verde tocată mărunt, restul de ulei, oţetul şi puţin piper.

3. Pastele fierte se pun într-un castron suficient de mare, apoi se adaugă sosul de verdeaţă şi se amestecă până se acoperă uniform, cu sos, toată cantitatea de paste. Se acoperă, se lasă 10 – 15 minute şi se pot servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!