1. Pentru început, se pun 2 l de apă să fiarbă cu o linguriţă de sare şi uleiul de măsline. Se lasă să dea în clocot şi apoi se adaugă pastele. Se lasă să fiarbă acoperite cu un capac.
2. În acest timp, se spală măslinele verzi, se lasă să se scurgă şi se curăţă usturoiul. Măslinele se pun într-un bol împreună cu usturoiul, cimbrul şi busuiocul, cu untul moale, migdalele măcinate şi mărarul.
3. Se pasează cu blenderul şi se obţine o cremă foarte gustosă şi fină. Se adaugă şi crema de brânză şi 2 linguri de pesmet. Se amestecă şi se potriveşte cu sare şi piper verde.
4. Se scot pastele, se scurg şi se clătesc în apă rece. Se încălzesc câteva minute şi se amestecă cu sosul de măsline. Se servesc cu parmezan şi se ornează cu frunzuliţe.