Paste cu sos de măsline

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet paste fără ou
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 praf sare
Pentru sos
  • 200 g pastă de măsline negre sau verzi
  • sare
  • piper roşu măcinat
  • 4 căţei usturoi
  • 4-5 roşii
  • 2-3 fire busuioc

Mod De Preparare

1. Pentru început, se pune apă într-o oală, se adaugă un praf de sare şi ulei şi se lasă să fiarbă. După ce a dat într-un clocot, se pun pastele şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet.
2. După ce au fiert, se pun la scurs într-o sită şi se lasă câteva minute în apă rece, astfel încât să nu se lipească între ele atunci când se prepară cu sos.
3. Pasta de măsline se amestecă cu sarea, piperul roşu, usturoiul pisat şi puţin ulei, până ce se obţine o pastă fină şi foarte gustoasă.
4. Pasta de măsline se amestecă uşor cu pastele, cu o furculiţă mai mare, astfel încât să nu se zdrobească. Pastele se ornează cu feliuţe de roşii şi cu frunze de busuioc verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă