Paste cu sos de roșii și busuioc a la chef Patrizia Paglieri

Retetă Paste cu sos de roșii și busuioc a la chef Patrizia Paglieri

De Ana Munteanu,

Ingrediente

  • 100 g paste
  • 500 de grame de roșii
  • 7-8 frunze de busuioc
  • 3-5 căței de usturoi (după gust)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare

Mod De Preparare

Rețeta de paste cu sos roșii și busuioc pe care chef Patrizia Paglieri adoră să o gătească este una extrem de gustoasă și se prepară ca la mama acasă… în Italia. Încercați-o!

Se fierb mai întâi roșiile, aproximativ un minut, pentru a putea fi decojite mai ușor. După fierbere se toacă mărunt.

Într-o tigaie, se călește usturoiul în ulei de măsline. Se adaugă roșiile tocate mărunt și frunzele de busuioc peste usturoiul din tigaie. Se lasă pe foc până când scade compoziția. Se amestecă toată compoziția.

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă pastele în tigaie și se lasă 2-3 minute împreună cu sosul.

La final, după gust, se poate adăuga un ardei iute tocat fin și puțin parmezan.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.