Paste cu sos de roşii şi măsline

Paste cu sos de roşii şi măsline

Ingrediente

  • 300 g paste
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 400 g roşii decojite în suc de roşii
  • 100 ml vin alb
  • 150 g măsline negre
  • oregano, sare și piper - după gust

Mod De Preparare

Perfecte pentru post!

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Pentru sos, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe.

Lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă sosul, şi condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.

Pastele fierte se pun într-un castron şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Se adaugă sosul de roşii cu măsline, se amestecă ușor şi se servesc imediat.

Foto: shutterstock

Evaluează
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 2 voturi