Paste cu sos de verdeaţă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurita muştar
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu puţin ulei şi verdeaţa fin tocată. Se amestecă cu muştarul, ceapa verde tocată mărunt, restul de ulei, zeama de lămâie şi puţin piper.

3. Pastele fierte se pun într-un castron suficient de mare, apoi se adaugă sosul de verdeaţă şi se amestecă până se acoperă uniform toate pastele. Se acoperă, se lasă 10 – 15 minute şi se pot servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.