Paste gratinate la cuptor, din 4 ingrediente

Retetă Paste gratinate la cuptor, din 4 ingrediente

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • paste
  • telemea
  • ouă
  • parmezan
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Cele mai bune mâncăruri sunt, până la urmă, cele simple. Poți hrăni rapid cel puțin 4 persoane, dintr-o rețetă super gustoasă, făcută din numai 4 ingrediente ieftine și care, în general, se regăsesc în casa oricui. Rapid, gustos și cu minimum de efort, așa mâncăm azi!

 

paste gratinate

  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Între timp, rade telemeaua și parmezanul, separat. Bate ouăle într-un bol mic, asezonează cu sare și piper după gust. (Dacă vrei, poți să mai adaugi și alte condimente). Combină cu telemeaua.
  3. Când au fiert pastele, scurge-le de apă. Combină-le cu ouăle bătute cu brânză, pune-le într-o caserolă care nu lipește.
  4. Presară parmezan ras deasupra și dă la cuptor preîncălzit 20 de minute.

paste gratinate

Alte rețete delicioase pe bază de paste: 

Paste cu sos de parmezan si usturoi

Mâncarea săracului

Paste cu dovlecei și usturoi

Foto: shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.