1. Peştele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Se dă apoi cu sare şi piper, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presară în interior cu pătrunjel verde tocat. Se trec bucăţile de peşte prin făină, se scutură de surplusul de făină şi se prăjesc în unt (50 g). Se lasă 4-5 minute,pe fiecare parte, la foc potrivit, apoi se aranjează pe un platou.
2. Separat, în untul rămas, se prăjescuşor migdalele cu un praf de sare. Se presară pe peşte şi se serveşte cu salată de castraveţi şi garnitură de cartofi cu mărar.
3. Salata de castraveţi: Se amestecă uleiul cu sucul de lămâie, mărarul tocat mărunt şi se adaugă sare, piper şi usturoi verde după gust. Castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi se taie rondele, apoi se amestecă cu sosul de salată.