Păstrăv cu spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 păstrăvi
  • 3 linguri făină
  • 3-4 linguri mălai
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat şi măcinat
  • 3-4 căţei usturoi
  • ulei pentru prăjit
Pentru garnitură
  • 500 g spanac
  • 1 ceapă mare
  • 2 lingurite oţet balsamic
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 lămâie verde
  • 1 roşie

Mod De Preparare

1. Se spală peştele în câteva ape şi se curăţă bine. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Se curăţă usturoiul, se pisează sau se taie mărunt şi se amestecă cu puţin ulei, sare, piper şi cimbru.
3. Se condimentează peştele cu pasta de usturoi, atât pe interor, cât şi pe exterior, şi se lasă 40 minute la rece, să se macereze.
4. Se trec păstrăvii uşor prin făină şi mălai şi se pun să se prăjească în uleiul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească uniform.
5. Se curăţă spanacul, se spală în câteva ape şi se opăreşte 2-3 minute în apă fiartă. Se scoate cu spumiera într-un bol, se pregăteşte cu sare, oţet balsamic şi ulei de măsline şi se serveşte alături de păstrăv.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete