Păstrăv în saramură

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 păstrăvi
  • 1-2 ardei iuţi
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 4-5 linguri ulei
  • 3-4 linguri oţet aromatic
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • busuioc
  • 2 lămâi

Mod De Preparare

1. Se taie păstrăvii, se curăţă bine sub jetul de apă şi se lasă să se scurgă în sită sau pe un prosop absorbant de bucătărie.

2. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, usturoi pisat, busuioc şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se aşază pe grătarul încins şi se lasă 10 minute pe o parte şi 10 minute pe cealaltă parte.

3. Între timp, se pregăteşte saramura, se toacă ceapa, verdeaţa şi se pun ardeii care au fost pe grătar la copt. Se taie ardeiul iute, se pune uleiul şi oţetul şi se dă în câteva clocote.

4. După ce s-au copt păstrăvii, se desfac din folie, se scot oasele şi se pun într-un bol. Pe deasupra se toarnă saramura şi se servesc ornaţi cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete