Păstrăv în sos alb cu crochete de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 păstrăvi mici sau 2 mari
  • sare
  • cimbru
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 lămâi
  • busuioc
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri margarină sau ulei
  • 5-6 linguri pesmet
  • piper
  • 4-5 cartofi
  • 100 g alune sărate
  • salată verde

Mod De Preparare

1. Se curăţă păstrăvul de intestine, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

2. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Peştele se condimentează cu usturoi, sare, piper, cimbru şi busuioc şi se lasă câteva minute la rece.

3. Între timp, se pune ulei în tigaie şi se prăjesc 3-4 minute pe o parte şi 3-4 minute pe cealaltă parte.

4. Se scot din tigaie tot pe un prosop absorbant şi se pun la scurs. Separat, într-o cratiţă se pregăteşte sosul alb din margarină, făină, sare, piper alb şi alune. După ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se lasă să se răcească.

5. Se curăţă şi se spală cartofii, se trec prin pesmet şi se pun să se prăjească. Păstrăvul prăjit se aşază pe un platou, se ornează cu cartofii, sosul alb, frunze de salată şi felii de lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)