Păstrăv la cuptor cu legume trase la tigaie

De Bogdan Galca,

Ingrediente

Pentru păstrăv:
  • 2 păstrăvi eviscerați
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ cană vin alb
Pentru legume:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 150 grame morcovi baby
  • 1 ardei roșu, tocat mărunt
  • 150 grame mazăre mange-tout
  • 100 grame fasole albă din conservă
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

O rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, stropit cu puțin vin alb, foarte sănătoasă și recomandată.

Cum gătești păstrăv la cuptor

Site-ul sodelicious.ro recomandă următoarea metodă de preparare a păstrăvului la cuptor:

Pentru păstrăv:

  1. Preîncălzește cuptorul la 300⁰C.
  2. Pune păstrăvul într-un vas ceramic termorezistent, asezonează-l cu sare și piper, apoi stropește-l cu ulei de măsline și vin alb.
  3. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru legume:

  1. Între timp, încinge uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă morcovii baby. Gătește-i 30 de secunde, amestecând.
  2. Adaugă ardeiul și mazărea mange-tout. Amestecă pentru încă 30 de secunde.
  3. Adaugă apoi boabele de fasole din conservă și presară sare și piper. Gătește totul aproximativ 8 minute, amestecând din când în când.
  4. Servește păstrăvul cu legume trase la tigaie și felii de lămâie.

Video by sodelicious.ro

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.