Paté de caju cu morcovi – rețetă de post

Paté de caju cu morcovi - rețetă de post

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g caju
  • 2 morcovi medii
  • 10 g praf de curry
  • 5 g chimen măcinat
  • 15 ml suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Paté-ul de caju cu morcovi este o rețetă simplă, versatilă, cu o aromă absolut delicioasă pentru cei ce țin post.

Bogat în proteine, acizi grași și antioxidanți, pateul poate fi consumat de membrii întregii familii. Acesta poate fi servit direct pe pâine, crutoane, biscuiți sărați, grisine sau adăugat în sandvișuri.

Cum se prepară paté-ul de caju cu morcovi

  1. Caju-ul se spală cu apă rece și se pune într-un castron. Se acoperă cu apă și se dă deoparte pentru 2-4 ore.
  2. Caju-ul se strecoară și se spală, din nou, cu apă rece.
  3. Morcovii se curăță de coajă, se spală și se taie felii.
  4. Feliile de morcovi și usturoiul se pun într-o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. Se ung cu ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper, curry și chimen.
  5. Legumele se coc la 180 de grade Celsius timp de 20-25 minute sau până se înmoaie.
  6. Caju-ul, morcovii, usturoiul și sucul de lămâie se pun într-un blender și se pasează până ce se obține un amestec omogen și cremos. Dacă amestecul este prea gros, se poate adăuga o linguriță de apă.
  7. Paté-ul de caju cu morcovi se poate ține la frigider într-un recipient ermetic pentru 2-3 zile.
Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 2 voturi