Pateu de mazăre

Pateu de mazăre

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g mazăre congelată
  • 100 g avocado
  • 25 g ulei de măsline
  • un parf de sare
  • 1 linguriță de susan negru (opțional)

Mod De Preparare

Pateul de mazăre este aperitivul ideal pentru o masă în familie sau o masă festivă. Rețeta e simplă și se face cu puține ingrediente.

Bogat în proteine, fibre și grăsimi sănătoase este perfect pentru cei mici.

Cum se prepară pateul de mazăre

  1. Mazărea se pune la fiert în puțină apă și sare. Se fierbe timp de 6-10 minute (în funcție de mazăre).
  2. Se scurge apa și mazărea se adaugă într-un blender.
  3. Se curăță avocado de coajă și sâmbure și se adaugă peste mazăre.
  4. Se adaugă uleiul de măsline și sarea.
  5. Se pasează bine, până se obține un amestec omogen. Se gustă de sare și se mai adaugă dacă este necesar.
  6. Pentru o aromă proaspătă se poate adauga mentă proaspătă.
  7. Pateul de mazăre se pune într-un castron și se ornează cu semințe de susan negru sau cu boabe de mazăre fierte.
  8. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  9. Pateul se poate servi pe pâine cu semințe cu puțin ulei de măsline.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot