Mod De Preparare
Pateul de mazăre este aperitivul ideal pentru o masă în familie sau o masă festivă. Rețeta e simplă și se face cu puține ingrediente.
Bogat în proteine, fibre și grăsimi sănătoase este perfect pentru cei mici.
Cum se prepară pateul de mazăre
- Mazărea se pune la fiert în puțină apă și sare. Se fierbe timp de 6-10 minute (în funcție de mazăre).
- Se scurge apa și mazărea se adaugă într-un blender.
- Se curăță avocado de coajă și sâmbure și se adaugă peste mazăre.
- Se adaugă uleiul de măsline și sarea.
- Se pasează bine, până se obține un amestec omogen. Se gustă de sare și se mai adaugă dacă este necesar.
- Pentru o aromă proaspătă se poate adauga mentă proaspătă.
- Pateul de mazăre se pune într-un castron și se ornează cu semințe de susan negru sau cu boabe de mazăre fierte.
- Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
- Pateul se poate servi pe pâine cu semințe cu puțin ulei de măsline.