Pateu de somon de casă

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g de somon proaspăt fără piele
  • 100 ml de smântână de gătit
  • 150 g unt
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de ulei
  • un praf de sare
  • un praf de piper

Mod De Preparare

Pateul de somon de casă este un preparat ideal pentru micul dejun sau pentru o gustare. Acesta se poate servi pe pâine prăjită sau într-un sandviș.

Cum se prepară pateul de somon de casă

  1. Somonul se taie cuburi și se prăjește pe toate părțile într-o tigaie în care s-a pus puțin ulei. Prăjirea nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute. Somonul trebuie să prindă față, nu trebuie să fie gătit 100%.
  2. Bucățile de somonn și untul tăiat în cuburi se pun într-un blender și se pasează până se obține un amestec omogen.
  3. Peste amestecul obținut se mai adaugă smântâna și zeama de la o lămâie. Se pasează până se obține o pastă fină.
  4. Se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă din nou.
  5. Pateul de somon se dă la frigider timp de 30 de minute.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma