Pateu de somon de casă

Pateu de somon de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g de somon proaspăt fără piele
  • 100 ml de smântână de gătit
  • 150 g unt
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de ulei
  • un praf de sare
  • un praf de piper

Mod De Preparare

Pateul de somon de casă este un preparat ideal pentru micul dejun sau pentru o gustare. Acesta se poate servi pe pâine prăjită sau într-un sandviș.

Cum se prepară pateul de somon de casă

  1. Somonul se taie cuburi și se prăjește pe toate părțile într-o tigaie în care s-a pus puțin ulei. Prăjirea nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute. Somonul trebuie să prindă față, nu trebuie să fie gătit 100%.
  2. Bucățile de somonn și untul tăiat în cuburi se pun într-un blender și se pasează până se obține un amestec omogen.
  3. Peste amestecul obținut se mai adaugă smântâna și zeama de la o lămâie. Se pasează până se obține o pastă fină.
  4. Se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă din nou.
  5. Pateul de somon se dă la frigider timp de 30 de minute.
Evaluează