Pătlăgele verzi marinate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1.5 kg gogonele
  • 2 rădăcini de hrean
  • 1 litru apă
  • 1 litru oţet 9%
  • 6 linguri zahăr
  • 1 plic concentrat picant de legume

Mod De Preparare

1. Se spală gogonelele, se înlătură codiţele şi se lasă la scurs. Se taie apoi feliuţe şi se aşază în borcane împreună cu rădăcinile de hrean.

2. Într-o oală, se pun la fiert apa, oţetul, zahărul şi se adaugă plicul de Picant Fix Iute, conform instrucţiunilor de pe pachet. Din momentul în care începe să fiarbă se mai ţine 3-5 minute pe foc, amestecând continuu. Compoziţia fierbinte se toarnă peste gogonele şi apoi se sigilează borcanele. Borcanele sigilate nu necesită sterilizare. După răcire se păstrează la loc răcoros, ferit de lumină.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.