Pavlova

Pavlova

De Erika Chivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g ciocolata
  • fructe de padure pentru servit
  • 400 ml frisca lichida
Pentru decor:
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar pudra
  • 5 albusuri
  • frunze de menta

Mod De Preparare

Pavlova este una din cele mai cunoscute  și populare prăjituri din ultima vreme. Chiar dacă nu e foarte uşor de făcut, trebuie să o încerci măcar o dată. Îți va ieși ca în poză dacă respecți întocmai pașii de mai jos.

Vezi reţeta!

Preîncălzește cuptorul.

1.    Începe baterea albusurilor adaugând zahărul treptat pâna se formează o spuma fermă. Adaugă și cacao, amestecând cu mișcări largi.
2.    Tapetează cu hârtie de copt tava mare de aragaz. Toarnă spuma sub formă de două cercuri, puse unul lângă altul.
3.    Dă tava la cuptor, la foc mic, pentru 90 de minute. Grijă mare să nu se ardă! După ce o scoți, las-o complet să se răcească.
4.    Bate frișca bine și pune-o între cele două foi de bezea.

Ornează cu fructe de pădure, frunzuliţe de mentă şi ciocolata rasă.

Evaluează