Peltea de caise

Retetă Peltea de caise

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kg caise
  • 300 ml suc de mere
  • 1 kg zahăr
  • sucul unei lămâi

Mod De Preparare

Peltea de caise – o peltea parfumată şi gustoasă pe care o poate face oricine. Iată o reţetă simplă.

1.   Caisele spălate se desfac în două şi se extrage sâmburele. Apoi, caisele şi sucul de mere se pun la fiert pentru 15 minute.

2.   Într-o strecurătoare fină se aşază o bucată curată de tifon şi se toarnă amestecul fiert de caise şi suc. Se strânge cu tifonul pentru a obţine cât mai mult suc.

3.   Apoi, sucul obţinut se cântăreşte şi se pune la fiert cu aceeaşi cantitate de zahăr şi sucul unei lămâi.

4. Se fierb 20 de minute, amestecând continuu. Se pune caldă în borcane, care se astupă şi se lasă întoarse pe capac să se răcească.

Nu irosi sansa de a pregati o dulceata de caise daca ai destule fructe la indemana!

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.