Peltea de gutui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kg gutui bine coapte
  • 700 g zahăr gelifiant (fructoză)
  • 2 litri apă

Mod De Preparare

1. Gutuile se spală şi se şterg bine, se taie fiecare longitudinal, în 8 părţi, scoţându-se partea dură din mijloc. Feliile se pun apoi la fiert într-un litru de apă. Se fierb la foc mic, cam 30 de minute, până ce se înmoaie.

2. Fiertura obţinută se strecoară prin sită, fără a presa fructele, şi se lasă 30 de minute să se limpezească, apoi se strecoară. Se adaugă fructoza, se amestecă şi se lasă să clocotească, apoi se pune în borcane uscate foarte bine. Se pun capace etanş, se aşază cu gura în jos, se acoperă cu o pătură şi se lasă aşa cel puţin 24 de ore.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte