Penne cu somon şi spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 360 g paste (penne)
  • 1 lingurita ulei de măsline
  • 200 g felii de somon afumat
  • 400 g spanac proaspăt
  • 1 legatura mărar
  • 400 ml smântână
  • 2 ouă
  • 80 g parmezan
  • 150 g caşcaval
  • 50 g somon marinat
  • sare, piper alb

Mod De Preparare

1. Se pun pastele la fiert. După ce au fiert, se scot, se scurg, se trec prin-tr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs şi se amestecă cu uleiul de măsline. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs.

2. Se pune jumătate din cantitatea de paste într-un vas termorezistent şi se acoperă cu spanacul tocat mărunt şi cu feliile de somon. Deasupra se pune restul de paste rămase.

3. Separat, se amestecă smântâna cu ouăle, caşcavalul, parmezanul şi piperul alb. Această mixtură se toarnă peste paste, care se bagă la cuptor, timp de 40 de minute.

4. La sfârşit, se poate orna cu mărar şi somon marinat.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi