Penne cu sos picant

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g penne cu ou
  • sare
  • 2-3 lingurite ulei
Pentru sosul alb
  • 30 g unt
  • 200 g caşcaval
  • 2 linguri smântână pentru gătit
Pentru sosul de roşii
  • 400 g roşii prunişoare
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat
  • busuioc verde
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita pastă de măsline

Mod De Preparare

1. Se pun pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scot şi se dau prin jet de apă rece.
2. Separat, se prepară sosul alb. Se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi smântâna. Se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
3. Între timp, se prepară şi sosul de roşii. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se amestecă cu uleiul, cu pasta de măsline şi condimentele şi se pune pe foc.
4. După ce a scăzut la jumătate, se dă de-o parte şi se pregătesc pastele. Se pun într-un bol, se amestecă cu sosul de caşcaval şi se servesc cu sosul de roşii. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.