Penne cu sos şi carne tocată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g penne
  • 50 g unt
  • 500 g carne de vită tocată
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2-3 căţei usturoi
  • cimbru uscat și verde
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 3-4 linguri pastă de roșii

Mod De Preparare

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot într-o sită şi se trec prin 2-3 jeturi de apă, apoi se lasă la scurs.
2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă carnea tocată şi o cană de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade. Se mai adaugă apă, dacă este nevoie, şi apoi se pune pasta de roşii.
3. Spre sfârşit, după ce a fiert carnea de vită, se condimentează cu sare, piper şi cimbru uscat şi verde. Se acoperă şi se lasă să se răcorească. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se pun pastele. Se presară un praf de sare şi se dau de-o parte.
4. Pastele se amestecă cu sosul de carne şi se bagă câteva minute în cuptor. Se servesc ornate cu frunzuliţe de rozmarin.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.