Penne regale

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g penne
  • 75 g unt cu sare
  • 150 g capere conservă
  • 200 g prosciutto crudo
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper verde
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 lămâie

Mod De Preparare

1. Pastele se pun să fiarbă în apă, sare şi uleiul de măsline conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec sub câteva jeturi de apă rece.
2. După ce s-au scurs, se pun în untul topit şi se călesc 10 minute. Se condimentează cu sare şi piper verde iar, la sfârşit, se adaugă parmezanul amestecându-se continuu ca să nu se lipească.
3. Separat, se scoate prosciutto crudo din folie, se desfac bucăţile şi se taie fâşii subţiri. Lâmâia se spală şi se rade pe răzătoarea mică. Cojile de lămâie se freacă cu sare şi piper şi se amestecă cu fâşiile de prosciutto.
4. Caperele se scot din conservă, se scurg şi se adaugă în bolul cu pastele călite. Se amestecă uşor cu o spatulă specială, ca să nu se rupă şi se aranjează pe un platou. Deasupra se pune prosciutto, se mai presară coajă de lămâie şi se servesc cu un vin alb demidulce.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa