Pepene la puterea a doua

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pepene verde de mărime potrivită
  • 500 g pepene galben
  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă
  • gheaţă

Mod De Preparare

1. Se curăţă pepenele verde de coajă, se taie cubuleţe şi se pune la stors în storcătorul de fructe sau în blender. Într-o crăticioară, se pune zahărul cu 50 ml de apă şi se amestecă pe foc, până când se topeşte, formându-se un sirop. Separat, pepenele galben se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Jumătate din acestea se pasează în blender. Se toarnă într-o carafă, mai întâi sucul de pepene roşu, apoi cel de pepene galben, siropul de zahăr, cubuleţele de pepene galben şi gheaţa mărunţită. Sucul obţinut este revigorant, fiind ideal pentru după-amiezile călduroase de vară.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.