Pere aurii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kg pere
  • 1.5 litri apă
  • 300 g zahăr
  • 2 lingurite zeamă de lămâie
  • 4 beţişoare de scorţişoară
  • cuişoare

Mod De Preparare

1. Se spală perele, se curăţă de coajă, se scot sâmburii, apoi se taie fiecare fruct în sferturi.

2. Se fierbe un sirop din 300 g de zahăr şi apă, iar la sfârşit se adaugă zeama de lămâie. Se fierb fructele 10 minute în acest sirop, apoi se scot şi se aşază în borcane preîncălzite.

3. Se pun beţişoare de scorţişoară şi cuişoare între feliile de fructe pentru un plus de aromă şi se toarnă deasu­pra siropul.

4. Se leagă borcanele şi se lasă la răcit.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor