Pere glasate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 2 cani făină
  • 1 cana zahăr
  • 1 cana ulei
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 lingurita esenţă de portocale
  • 1 lingura esenţa de rom
  • 1 lingura coajă rasă de portocală
  • apă minerală
  • 1 lingura dulceaţă de pere
Pentru cremă
  • 1 cana zahăr
  • 500 ml apă
  • 5 linguri făină
  • o jumătate pachet margarină
  • cacao
  • esenţă de rom

Mod De Preparare

  1. Se amestecă făina, uleiul, zahărul, praful de copt, coaja de portocală şi dulceaţa de pere.
  2. Se adaugă aromele şi apa şi se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni groase.
  3. Se tapetează o tavă cu făină şi margarină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor, la foc mijlociu, pentru aproximativ 40 de minute.
  4. Între timp, se prepară crema. Se caramelizează zahărul, se adaugă cele 5 linguri de făină şi se amestecă bine.
  5. Peste compoziţia rezultată se adaugă apa fierbinte, margarina, cacaua şi aromele.
  6. Se amestecă bine, după care se lasă să se răcească.
  7. Se scoate blatul din cuptor, se pune crema peste şi se ornează cu felii de pere.
Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!