1. Pentru început, se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Este bine ca acest tip de aluat să nu se dezgheţe forţat deoarece nu mai creşte.
2. Între timp, se pregăteşte zahărul, se pune în cratiţă şi se dă la foc potrivit. După ce s-a caramelizat, se adaugă untul şi se lasă să mai fiarbă 30 de minute până se obţine o cremă foarte gustoasă. Se lasă să se răcească în apă sau la temperatura camerei.
3. Separat, se spală şi se curăţă perele, se taie felii şi se presară cu zahăr vanilat pe toată suprafaţa. Se întinde aluatul cu sucitorul şi se aşază în tavă.
4. Se aranjează feliile de pere după preferinţă şi se bagă la cuptor. După ce a crescut aluatul şi perele au devenit aurii, se scoate tava din cuptor şi, pe deasupra, se toarnă crema caramel. Se lasă să se răcească şi se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă proaspătă.