1. Se curăţă peştele de solzi şi de oase. Se împarte în bucăţi mici şi se amestecă cu untul. Separat, se amestecă într-un castron gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de smântână. Se adaugă apoi făina, zahărul, sare şi piper şi se amestecă în continuare până se obţine o pastă subţire. Se mai adaugă bucăţile de peşte, restul de smântână, iar în final, pasta de sardele şi vinul alb.
2. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă peste amestecul preparat. Se unge tava cu unt şi se toarnă totul în tavă. Deasupra se presară în strat uniform miezul de pâine.
3. Se acoperă tava cu foaie de aluminiu şi se bagă la cuptor. După 15 minute, se îndepărtează folia de aluminiu şi se mai lasă aproximativ 30 de minute.
4. Se aşază pe un platou şi se ornează cu felii de lămâie, portocală, salată verde şi pătrunjel tocat.