Peşte cu legume

De erikachivu,

Ingrediente

  • 4 fileuri de şalău
  • 4 linguri făină
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 lingura capere
  • 4 linguri ulei
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Este în tradiţia sarbatorilor sa pregatim peste, simbolul crestinataţii. Am cautat o reţetă aleasă de peşte cu legume:

1. Vânata si dovlecelul spalate se taie pe lung în felii foarte subţiri. Ardeii se taie bastonase cât mai subţiri.

2. Într-o tigaie, se încing doua linguri de ulei si se pun legumele taiate sa se soteze. Nu se amesteca cu lingura, ci se scutura tigaia. Se lasa la foc mic 15 minute si, la final, se adauga caperele.

3. Pestele se trece prin faina, amestecata cu sare si piper, si se prajeste în restul uleiului încins.

4. Legumele se asaza frumos pe farfurie, eventual folosind cercul de metal special, pestele se pune deasupra si se aduce la masa cu ceapa deasupra.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.