Peşte cu legume la cuptor

Peşte cu legume la cuptor

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg crap sau şalău proaspăt
  • sare
  • piper
  • 2 lămâi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1-2 legaturi ceapă
  • 2-3 ardei
  • 1-2 legaturi pătrunjel
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 pahar vin alb

Mod De Preparare

1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece, se taie bucăţi şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.

2. După ce s-a scurs, se unge cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se pune într-o tavă. Se stropeşte cu vin alb şi zeamă de lămâie, se acoperă cu felii de lămâie şi frunze de dafin şi se bagă la cuptor.

3. Cât timp stă peştele în cuptor, se curăţă ceapa, ardeii şi verdeaţa şi se înăbu- şe în puţin ulei.

4. După ce s-a făcut peştele, se acoperă cu ceapa şi ardeii şi se mai lasă 10 minute în cuptor. Se serveşte cald, ornat cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu zeamă de lămâie.

Evaluează