Peşte cu sos picant

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 peşti
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita pastă de chilli
  • 10 roşii cherry
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • 2 lămâi
  • 2 cepe
  • 1 conservă porumb
  • 4 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

Un peşte în sos picant rapid, gustos şi uşor de făcut. Vezi o reţetă perfectă pentru cină:

1.   Se spală peştii în 2-3 ape şi se condimentează cu sare şi piper. Se taie lămâile felii subţiri, apoi se bagă câte 2-3 în fiecare peşte. Se lasă să stea câteva ore la rece.

2.   În acest timp, se prepară saramura din sare, piper, apă, ceapă, ardei iute, roşii, pasta de chilli, porumb şi ardei capia. Toate se pun să fiarbă la foc potrivit şi se dau în câteva clocote.

3. Se stropesc peştii cu ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu saramura picantă şi se bagă în cuptor. Se servesc ornaţi cu pătrunjel verde şi cu felii de lămâie.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare